Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

και παλι απο το startegy reports ...ετσι για να δουμε οτι οι κοζανιτες ξερουν πολυ καλα να παιζουν και κανουν την δουλεια τους αθορυβα παντα σε βαρος καποιων αλλων ...στην προκειμενη περιπτωση σε βαρος του αμυνταιου



Η μεταστάθμευση της Α’ Επιλαρχίας Αναγνώρισης (Α’ ΕΑΝ) από τη Φλώρινα στην Κομοτηνή απασχόλησε αδικαιολόγητα την τοπική κοινωνία αλλά και την ευρύτερη κοινή γνώμη. Αυτό που ελάχιστοι ωστόσο γνωρίζουν είναι πως το Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» του Αμυνταίου είναι, κατά δήλωση καλά ενημερωμένων στρατιωτικών πηγών, ίσως το χειρότερο στρατόπεδο στην Ελλάδα από πλευράς εγκαταστάσεων και υποδομών. Ο σχεδιασμός του ΓΕΣ προβλέπει επίσης τη μεταστάθμευση Yπομονάδων της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού από το Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» στο Στρατόπεδο «ΧΟΝΔΡΟΥ» στο Μαυροδένδρι Κοζάνης και σε απόσταση 43 χιλιομέτρων . Η διαφορά μεταξύ των δύο στρατοπέδων είναι χαοτική, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του στρατοπέδου που φέρνει στη δημοσιότητα τοdefence-point.gr. Σημειώνεται ότι την παρούσα περίοδο επιτελικοί φορείς του ΓΕΣ συντάσσουν μελέτη στην οποία θα καταγραφούν αναλυτικά τα κόστη λειτουργίας όλων των Στρατοπέδων και εγκαταστάσεων, το επίπεδο των εγκαταστάσεων και των υποδομών (υποστήριξης, εκπαίδευσης, κ.λπ.) η οποία θα βοηθήσει στην ορθολογική αναδιάταξη της χωροταξικής κατανομής σε συνδυασμό με τις επιχειρησιακές ανάγκες και παραμέτρους.
Οι απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» στο Αμύνταιο Φλώρινας με υποτυπώδη περίφραξη ασφαλείας:
ΣΤΡ/ΔΟ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
δδ
ΣΤΡ/ΔΟ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
σσ
ΣΤΡ/ΔΟ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «ΧΟΝΔΡΟΥ» στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, το οποίο μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (523 ΤΠ):
1
ΣΤΡ/ΔΟ ΧΟΝΔΡΟΥ
2
ΣΤΡ/ΔΟ ΧΟΝΔΡΟΥ
Maurodendri-4
ΣΤΡ/ΔΟ ΧΟΝΔΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου